Foto's

Over Alanya

Het kleine knusse centrum van de gemoedelijke badplaats Turkler bevindt zich op slechts 200 meter van het hotel. Hier ervaart u nog echte rust. Voor meer winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden kunt u terecht in het nabijgelegen Avsallar. De bus richting Alanya stopt in deze badplaats.

Natuurlijk mag een bezoekje aan Alanya zelf (25 kilometer) ook niet ontbreken tijdens uw vakantie in Haydarpasha Palace. De burcht van Alanya is daarbij een cultureel en letterlijk hoogtepunt wat u zeker niet mag missen. Het middeleeuwse kasteel ligt op een schiereiland hoog boven de stad en was samen met Rode Toren onderdeel van de verdedigingswerken in de oudheid. In het kasteel is thans een museum gevestigd.

Een andere grote trekpleister van Alanya zijn de zeer fascinerende Damlatas grotten. Deze grotten zijn wereldberoemd vanwege de zeer indrukwekkende stalagmieten en stalactieten maar ook vanwege het gunstige klimaat voor astmapatiënten. De grotten zijn alleen per boot bereikbaar.

In het schilderachtige centrum van de stad kunt kunt u heerlijk ronddwalen in de oude straatjes, talloze winkeltjes bekijken en vervolgens lekker neerstrijken op één van de vele terrasjes. Rondom het oude haventje bevinden zich diverse uitgaansgelegenheden.
Maar ook de verdere omgeving van Alanya is het verkennen meer dan waard. Het ruige achterland kan bijvoorbeeld uitstekend verkend worden per jeep. In Manavgat kunt u een prachtige boottocht over de rivier maken en een bezoekje brengen aan de grote streekmarkt. Voor cultuurliefhebbers zijn de antieke steden Perge en Aspendos echte hoogtepunten. Het charmante stadje Side met haar vele bezienswaardigheden uit de oudheid mag daarnaast ook zeker niet overgeslagen worden.

Aan de Turkse Riviëra is het hele jaar door goed toeven. Deze regio kent namelijk zeer warme zomers en bijzonder zachte winters. In de wintermaanden zakt de temperatuur zelden onder de 15 graden. De gemiddelde temperatuur in het vroege voorjaar ligt al rond de 18 graden.

Vergelijk Haydarpasha Palace bij 1 aanbieder Bekijk prijs